Miksi taloyhtiöön kannattaa hankkia valokuituyhteys?

Nykyaikaisessa taloyhtiössä on myös nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet. Valokuitu takaa jokaiseen huoneistoon nopean ja toimintavarman tietoliikenneyhteyden. Yhteysnopeus ei valokuidussa vaihtele verkon ruuhkahuippujen mukaan, vaan toimii tasaisesti riippumatta naapuruston internetkäyttäjien määrästä.

Valokuitu on nykyaikaista asumista, se kuuluu kiinteistön varustukseen siinä missä toimivat sähköt ja viemäritkin. Luotettava, korkealaatuinen laajakaistayhteys on edellytys etätyölle ja -opiskelulle, sen avulla kodin viihdepalvelut toimivat pätkimättä ja tietoliikennettä hyödyntävien terveys- ja hoivapalveluiden käyttö on sujuvaa.

Hyvät tietoliikenneyhteydet kertovat myös hyvin hoidetusta taloyhtiöstä; kiinteistöstä, jota kehitetään, jossa huoneistot säilyttävät arvonsa ja jossa asukkaat viihtyvät.

Taloyhtiöissä valokuituliittymä asennetaan kiinteistön tekniseen tilaan ja laajakaistapalvelu jaetaan sieltä jokaiseen taloyhtiön huoneistoon.

Valokuitu tuodaan huoneistoihin taloyhtiön sisäverkon kautta

Valokuitu on panostus taloyhtiön arvoon ja jatkuvuuteen – valokuitu on pitkäaikainen investointi, jolla voidaan kattaa myös tulevaisuuden tietoliikennetarpeet. Jos taloyhtiössä on jo nykyaikainen, esimerkiksi putkiremontin yhteydessä rakennettu tietoliikenneverkko, saadaan se valokuituliittymän myötä hyötykäyttöön.

Mikäli kiinteistön sisäverkkoa ei vielä ole uudistettu ethernet- tai valokuitukaapelilla, voidaan se tehdä vaivattomasti valokuituliittymän käyttöönoton yhteydessä. Valokuitukaapeli on sisäverkkoinvestointina käyttöiältään pitkäikäisin ja varmistaa taloyhtiössä parhaan mahdollisen verkkoyhteyden laadun esimerkiksi etätyöntekoon tai kodin viihdejärjestelmille.

Jos sisäverkon uudistaminen ei tässä vaiheessa vielä tunnu ajankohtaiselta, voidaan laajakaista tuoda huoneistoihin G.fast-tekniikalla hyödyntämällä kiinteistön olemassa olevaa, vanhaa lankapuhelinverkkoa. Tällä tekniikalla toteutetun laajakaistapalvelun nopeuteen ja laatuun voi vaikuttaa kiinteistön sisäverkon kunto.

Huoneistokohtainen päätelaite ja langaton verkko

Taloyhtiölaajakaista otetaan huoneistossa käyttöön asentamalla jokaiseen huoneistoon päätelaite. Korkealaatuisella päätelaitteella valokuitulaajakaistasta saadaan irti paras hyöty. Päätelaite luo huoneistoon oman, langattoman verkon, johon kodin laajakaistaa hyödyntävät laitteet; tietokoneet, puhelimet, älytelevisiot jne. liitetään.

Kaapelitelevisio on taloyhtiölle huoleton ratkaisu

Järvi-Suomen Valokuidun taloyhtiölaajakaistan mukana jokaiseen huoneistoon tuodaan myös huoleton kaapelitelevisiopalvelu. Kaapelitelevisiosignaali tuodaan taloyhtiön tekniseen tilaan valokuitukaapelilla, ja se jaetaan jokaiseen huoneistoon kiinteistön oman tv-antenniverkon kautta.

Kaapelitelevisio on huoleton käyttää: toisin kuin kiinteistön katolla sijaitseva vastaanottoantenni, kaapelitelevisiosignaali ei ole herkkä sään vaihteluille. Kaapelitelevisiossa lähetyshäiriöt ovat harvinaisia ja televisiokuva kirkas kelistä ja vuodenajasta riippumatta.

TV-kuvat kuntoon ja nopea netti yhdellä kuukausimaksulla!

Järvi-Suomen Valokuidun taloyhtiölaajakaistan huoneistomäärän mukaan laskutettava kuukausimaksu kattaa huoneistokohteisen laajakaistan perusnopeuden 30/30 Mbit/s ja kaapelitelevisiopalvelun. Taloyhtiö veloittaa kuukausimaksun huoneiston omistajilta osana yhtiövastiketta.

Mikäli perusnopeus tuntuu liian hitaalta, asukkaan on mahdollista tilata huoneistokohtainen nopeudennosto pienellä lisämaksulla. Nopeudennoston kuukausimaksun laskutamme aina suoraan asukkaalta.

Mitä valokuidulla saa?

Mitä valokuidulla taloyhtiöön saa:

 • Luotettava laajakaistapalvelu perusnopeudella 30/30 Mbit/s jokaiselle asukkaalle edulliseen hintaan
 • Huoleton kaapelitelevisiopalvelu jokaiseen huoneistoon
 • 500/500 Mbit/s laajakaistaliittymä taloyhtiön omaan käyttöön (esim. paloilmoitinjärjestelmä, kameravalvonta)
 • Mahdollisuus tilata nopeampia laajakaistapalveluita huoneistokohtaisesti
 • Nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet viestivät hyvin hoidetusta taloyhtiöstä, jossa asuntojen arvo säilyy

Mitä kuluja siitä koituu:

Kertamaksut taloyhtiölle:

  • Liittymismaksu
  • Huoneistokohtaiset päätelaitteet
  • Mahdollinen sisäverkon uudistustyö

Kuukausimaksut taloyhtiölle:

  • Laajakaistan perusnopeus & kaapelitelevisiopalvelu kk-maksu/huoneisto

Huoneistokohtaiset nopeudennostot laskutetaan suoraan asukkaalta.

format_quote

Taloyhtiölaajakaista ja kaapeliTV tekevät asumisesta huoletonta