Mikä on Järvi-Suomen Valokuitu?

Järvi-Suomen Valokuitu Oy on 2023 perustettu Suur-Savon Sähkö -konsernin tytäryhtiö, joka täydentää Järvi-Suomen alueella olemassa olevaa vahvojen laajakaistayhteyksien tarjontaa.

Vuonna 1946 perustetun Suur-Savon Sähkö -konsernin palveluksessa on yli 110 energia-alan ammattilaista, ja se työllistää vuosittain suoraan tai välillisesti lähes 600 henkeä. Vuotuinen vaikutus aluetalouteen on yli 100 miljoonaa euroa. Konsernin omistus on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat konsernista 60 prosenttia, yhteisöt ja yritykset 26 prosenttia, seurakunnat 5 prosenttia ja yksityiset 6 prosenttia.

Järvi-Suomen Valokuitu Oy toteuttaa konsernin perustehtävää: toimitamme luotettavasti palveluita asumisen, yritystoiminnan ja vapaa-ajan tarpeisiin Järvi-Suomen alueella. Visionamme on elinvoimainen Järvi-Suomen alue, jonka kehittämisessä olemme aktiivinen tekijä. Toimintamme perustuu kumppanuuksiin, joiden kanssa kehitämme Järvi-Suomesta entistä parempaa paikkaa elää ja asua. Olemme paikallinen, vastuullinen ja uudistuva.

Meillä on tärkeä tehtävä

Järvi-Suomen alue tarvitsee vahvoja tietoliikenneyhteyksiä yhä enemmän. Alueen vapaa-ajan asunnoilla tehdään kiihtyvässä määrin etätöitä. Maatilat ovat digitalisoituneita tuotantolaitoksia ja myös metsäomaisuuden hallinnassa sekä metsätoissä tarvitaan vahvat luotettavat yhteydet. Matkailuyritysten asiakkaat edellyttävät nopeaa nettiä.

Taajamien ulkopuolella laajakaistaliittymien tarjonta on kuitenkin epätasaisesti jakautunut, sillä etäisyyksien tuomat lisäkustannukset ovat osoittautuneet haasteeksi. Järvi-Suomen Valokuitu syntyi korjaamaan tätä tilannetta.

Me pystymme tuomaan vahvat yhteydet haja-asutusalueille. Tunnemme sähkö- ja valokuituverkon rakentamisen prosessit ja nivomme ne saumattomasti yhteen, sillä taustallamme on Järvi-Suomessa jo yli 75 vuotta toiminut luotettava ja vakaa yhtiö, Suur-Savon Sähkö.

Laki velvoittaa säävarman sähköverkon rakentamiseen vuoteen 2036 mennessä, ja saneeraus etenee nyt yli tuhannen kilometrin vuotuisella vauhdilla Järvi-Suomen taajamien ulkopuolella, pelloilla, metsissä ja tilojen pihoilla. Kaivinkoneet liikkuvat saneeraustöissä alueilla, jonne ne eivät pelkän valokuituverkon rakentamisen vuoksi enää palaa. Mikäli valokuituverkot nyt jäävät rakentamatta, toista mahdollisuutta ei tämän sukupolven aikana tule. Meillä on siis velvollisuus ja vastuu toimia nyt.

Ilman hyviä yhteyksiä Järvi-Suomi putoaa kehityksen kelkasta. Olemme olemassa sitä varten, että tuemme alueella olevien yritysten, etätyöntekijöiden, julkisen sektorin sekä vakituisten asujien elämisen edellytyksiä. Mahdollistamme monipaikkaisuuden, vapaa-ajan asumisen ja elämäntavan kehittymisen Järvi-Suomen alueella tulevaisuudessakin.

Siispä: Rakennetaan yhdessä toivottu tulevaisuus!

Usein kysytyt kysymykset

Järvi-Suomen Valokuitu on järvisuomalaisen energiankonsernin, Suur-Savon Sähkö Oy:n tytäryhtiö. Suur-Savon Sähkön omistus on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat 60 %, yhteisöt ja yritykset 26 %, seurakunnat 5 % ja yksityiset 6 %.

Järvi-Suomen Valokuidun valokuituverkot sijaitsevat Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Verkko laajenee joka vuosi, oman asuinalueen valokuitusaatavuuden voi tarkistaa verkkosivuillamme.

10.05.2024

Kangasniemen valokuituhankkeen kaivuutyöt käynnistyvät

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Kangasniemellä keskiviikkona 15. toukokuuta.  Kangasniemen valokuituverkon kaivuutyöt aloitetaan Lapaskankaan alueella. Tietoliikenneverkon rakennus alkaa Lapastien, Kortekujan, Kanervakujan ja Kaislakujan ympäristössä ja […]
06.05.2024

Älä anna kaivinkoneen mennä ohi – tilaa valokuituliittymä nyt 

Järvi-Suomen Valokuitu tuo valokuidun alueille rakentamispäätösten mukaisesti. Asukkaat ja yritykset päättävät, miten laaja verkosta tulee.   Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa tänä keväänä 2024 valokuituverkon rakentamisen keskustaajamissa Mäntyharjulla, […]
15.04.2024

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa verkon rakennustyöt Lievestuoreella

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Lievestuoreen taajamassa maanantaina 22. huhtikuuta. Lievestuoreen valokuituverkon kaivuutyöt alkavat Männiköntien ja Petäjätien ympäristössä ja ensimmäisten valokuituliittymien odotetaan olevan käyttövalmiita syksyyn […]