Rakennetaan yhdessä toivottu tulevaisuus

Vahvat valokuituyhteydet ovat osa koko Järvi-Suomen elinvoimaista tulevaisuutta. Rakennamme valokuituverkkoa sellaisille alueille, joille muut eivät sitä rakenna.

Toteutamme lupauksemme. Toimitamme valokuituliittymät varmasti aikataulussaan niille alueille, joille niitä myymme. Asiakkaan ei tarvitse olla epävarmuudessa, toteutuuko markkinoitu laajakaistayhteys vai ei.

Rakennamme kaikissa ratkaisuissamme markkinoiden toimintavarminta palvelua teknisillä ratkaisuilla, laitevalinnoilla, kumppanuusverkoston valinnoilla sekä omassa toiminnassamme. Olemme paikallinen toimija, jonka kanssa toiminta ja tulevaisuus on vakaata.

format_quote

Vahvat verkkoyhteydet luovat elinvoimaa Järvi-Suomeen

Meillä on tärkeä tehtävä

Järvi-Suomen alue tarvitsee vahvoja tietoliikenneyhteyksiä yhä enemmän. Alueen vapaa-ajan asunnoilla tehdään kiihtyvässä määrin etätöitä. Maatilat ovat digitalisoituneita tuotantolaitoksia ja myös metsäomaisuuden hallinnassa sekä metsätoissä tarvitaan vahvat luotettavat yhteydet. Matkailuyritysten asiakkaat edellyttävät nopeaa nettiä.

Taajamien ulkopuolella laajakaistaliittymien tarjonta on kuitenkin epätasaisesti jakautunut, sillä etäisyyksien tuomat lisäkustannukset ovat osoittautuneet haasteeksi. Järvi-Suomen Valokuitu syntyi korjaamaan tätä tilannetta.

Me pystymme tuomaan vahvat yhteydet haja-asutusalueille. Tunnemme sähkö- ja valokuituverkon rakentamisen prosessit ja nivomme ne saumattomasti yhteen, sillä taustallamme on Järvi-Suomessa jo yli 75 vuotta toiminut luotettava ja vakaa yhtiö, Suur-Savon Sähkö.

Laki velvoittaa säävarman sähköverkon rakentamiseen vuoteen 2036 mennessä, ja saneeraus etenee nyt yli tuhannen kilometrin vuotuisella vauhdilla Järvi-Suomen taajamien ulkopuolella, pelloilla, metsissä ja tilojen pihoilla. Kaivinkoneet liikkuvat saneeraustöissä alueilla, jonne ne eivät pelkän valokuituverkon rakentamisen vuoksi enää palaa. Mikäli valokuituverkot nyt jäävät rakentamatta, toista mahdollisuutta ei tämän sukupolven aikana tule. Meillä on siis velvollisuus ja vastuu toimia nyt.

Ilman hyviä yhteyksiä Järvi-Suomi putoaa kehityksen kelkasta. Olemme olemassa sitä varten, että tuemme alueella olevien yritysten, etätyöntekijöiden, julkisen sektorin sekä vakituisten asujien elämisen edellytyksiä. Mahdollistamme monipaikkaisuuden, vapaa-ajan asumisen ja elämäntavan kehittymisen Järvi-Suomen alueella tulevaisuudessakin.

Siispä: Rakennetaan yhdessä toivottu tulevaisuus!

Faktaa yrityksestä

Järvi-Suomen Valokuitu Oy on 2023 perustettu Suur-Savon Sähkö -konsernin tytäryhtiö, joka täydentää Järvi-Suomen alueella olemassa olevaa vahvojen laajakaistayhteyksien tarjontaa.

Vuonna 1946 perustetun Suur-Savon Sähkö -konsernin palveluksessa on yli 110 energia-alan ammattilaista, ja se työllistää vuosittain suoraan tai välillisesti lähes 600 henkeä. Vuotuinen vaikutus aluetalouteen on yli 100 miljoonaa euroa. Konsernin omistus on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat konsernista 60 prosenttia, yhteisöt ja yritykset 26 prosenttia, seurakunnat 5 prosenttia ja yksityiset 6 prosenttia.

Järvi-Suomen Valokuitu Oy toteuttaa konsernin perustehtävää: toimitamme luotettavasti palveluita asumisen, yritystoiminnan ja vapaa-ajan tarpeisiin Järvi-Suomen alueella. Visionamme on elinvoimainen Järvi-Suomen alue, jonka kehittämisessä olemme aktiivinen tekijä. Toimintamme perustuu kumppanuuksiin, joiden kanssa kehitämme Järvi-Suomesta entistä parempaa paikkaa elää ja asua. Olemme paikallinen, vastuullinen ja uudistuva.

05.09.2023

Topi Piilonen aloittaa Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n myyntipäällikkönä

Järvi-Suomen Valokuitu Oy vahvistaa myyntiään. Yhtiön myyntipäällikkönä aloittaa 1.10.2023 lähtien Topi Piilonen. Piilosella on vahva ja pitkäaikainen kokemus tietoteknisten palveluiden myynnistä sekä asiakaskunnasta Järvi-Suomen Valokuidun toimialueella. ”Topi tuo osaamisellaan ja kokemuksellaan erittäin vahvan panoksen valokuituverkkojen varaan rakentuvan telecom-liiketoimintamme kehittämiseen ja kasvattamiseen”, summaa Järvi-Suomen Valokuidun operatiivinen johtaja Kari Järvinen. Piilosella on pitkä kokemus niin palvelumyynnistä kuin […]
28.08.2023

Nopeat datayhteydet nostavat haja-asutusalueet tasa-arvoiseen asemaan

“Kun tarjoamme huippunopeita internetyhteyksiä Järvi-Suomen alueen eri toimijoille, luomme heille yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää erilaisia verkkopalveluita”, sanoo Järvi-Suomen Valokuidun tuore operatiivinen johtaja Kari Järvinen. “Valokuitu on ensisijaisesti mahdollistaja. Nopea valokuituyhteys on kanava, jolla palveluntarjoajat voivat tarjota digitaalisia palveluita laajalle käyttäjäkunnalle kuluttajista yhteisöihin ja yrityksiin. Samalla valokuitu mahdollistaa käyttäjille sellaisten palvelujen hyödyntämisen, jotka muilla yhteystavoilla eivät olisi […]
22.08.2023

Sulavaa datavirtaa Sulkavalle

Sulkavan kunnan alueella alkaa data liikkumaan entistä nopeammin. Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoo alla olevassa haastattelussa hankkeesta tarkemmin. Suur-Savon Sähkö Oyn tytäryhtiö Järvi-Suomen Valokuitu Oy julkaisee Sulkavan kunnan alueen valokuidun saatavuuden syyskuussa 2023, ja liittymien myynti käynnistyy lokakuussa 2023. Liittymien toimitus tapahtuu viimeistään kesällä 2024, jolloin myös internetpalvelut alueella käynnistyvät.   Järvi-Suomen Valokuitu Oyn toimitusjohtaja […]