Rakennetaan yhdessä toivottu tulevaisuus

Vahvat valokuituyhteydet ovat osa koko Järvi-Suomen elinvoimaista tulevaisuutta. Rakennamme valokuituverkkoa sellaisille alueille, joille muut eivät sitä rakenna.

Toteutamme lupauksemme. Toimitamme valokuituliittymät varmasti aikataulussaan niille alueille, joille niitä myymme. Asiakkaan ei tarvitse olla epävarmuudessa, toteutuuko markkinoitu laajakaistayhteys vai ei.

Rakennamme kaikissa ratkaisuissamme markkinoiden toimintavarminta palvelua teknisillä ratkaisuilla, laitevalinnoilla, kumppanuusverkoston valinnoilla sekä omassa toiminnassamme. Olemme paikallinen toimija, jonka kanssa toiminta ja tulevaisuus on vakaata.

format_quote

Vahvat verkkoyhteydet luovat elinvoimaa Järvi-Suomeen

Meillä on tärkeä tehtävä

Järvi-Suomen alue tarvitsee vahvoja tietoliikenneyhteyksiä yhä enemmän. Alueen vapaa-ajan asunnoilla tehdään kiihtyvässä määrin etätöitä. Maatilat ovat digitalisoituneita tuotantolaitoksia ja myös metsäomaisuuden hallinnassa sekä metsätoissä tarvitaan vahvat luotettavat yhteydet. Matkailuyritysten asiakkaat edellyttävät nopeaa nettiä.

Taajamien ulkopuolella laajakaistaliittymien tarjonta on kuitenkin epätasaisesti jakautunut, sillä etäisyyksien tuomat lisäkustannukset ovat osoittautuneet haasteeksi. Järvi-Suomen Valokuitu syntyi korjaamaan tätä tilannetta.

Me pystymme tuomaan vahvat yhteydet haja-asutusalueille. Tunnemme sähkö- ja valokuituverkon rakentamisen prosessit ja nivomme ne saumattomasti yhteen, sillä taustallamme on Järvi-Suomessa jo yli 75 vuotta toiminut luotettava ja vakaa yhtiö, Suur-Savon Sähkö.

Laki velvoittaa säävarman sähköverkon rakentamiseen vuoteen 2036 mennessä, ja saneeraus etenee nyt yli tuhannen kilometrin vuotuisella vauhdilla Järvi-Suomen taajamien ulkopuolella, pelloilla, metsissä ja tilojen pihoilla. Kaivinkoneet liikkuvat saneeraustöissä alueilla, jonne ne eivät pelkän valokuituverkon rakentamisen vuoksi enää palaa. Mikäli valokuituverkot nyt jäävät rakentamatta, toista mahdollisuutta ei tämän sukupolven aikana tule. Meillä on siis velvollisuus ja vastuu toimia nyt.

Ilman hyviä yhteyksiä Järvi-Suomi putoaa kehityksen kelkasta. Olemme olemassa sitä varten, että tuemme alueella olevien yritysten, etätyöntekijöiden, julkisen sektorin sekä vakituisten asujien elämisen edellytyksiä. Mahdollistamme monipaikkaisuuden, vapaa-ajan asumisen ja elämäntavan kehittymisen Järvi-Suomen alueella tulevaisuudessakin.

Siispä: Rakennetaan yhdessä toivottu tulevaisuus!

Faktaa yrityksestä

Järvi-Suomen Valokuitu Oy on 2023 perustettu Suur-Savon Sähkö -konsernin tytäryhtiö, joka täydentää Järvi-Suomen alueella olemassa olevaa vahvojen laajakaistayhteyksien tarjontaa.

Vuonna 1946 perustetun Suur-Savon Sähkö -konsernin palveluksessa on yli 110 energia-alan ammattilaista, ja se työllistää vuosittain suoraan tai välillisesti lähes 600 henkeä. Vuotuinen vaikutus aluetalouteen on yli 100 miljoonaa euroa. Konsernin omistus on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat konsernista 60 prosenttia, yhteisöt ja yritykset 26 prosenttia, seurakunnat 5 prosenttia ja yksityiset 6 prosenttia.

Järvi-Suomen Valokuitu Oy toteuttaa konsernin perustehtävää: toimitamme luotettavasti palveluita asumisen, yritystoiminnan ja vapaa-ajan tarpeisiin Järvi-Suomen alueella. Visionamme on elinvoimainen Järvi-Suomen alue, jonka kehittämisessä olemme aktiivinen tekijä. Toimintamme perustuu kumppanuuksiin, joiden kanssa kehitämme Järvi-Suomesta entistä parempaa paikkaa elää ja asua. Olemme paikallinen, vastuullinen ja uudistuva.

14.03.2023

Järvi-Suomen Valokuitu käynnistää valokuituliittymien rakentamisen ja myymisen – ensimmäiset kohteet Joutsassa, Juvalla ja Mikkelissä

Nyt julkaistuille alueille valokuituliittymät ja internetpalvelut toimitetaan kesän 2023 aikana. Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva Järvi-Suomen Valokuitu Oy aloittaa valokuituliittymien rakentamisen ja myymisen. Yhtiö on alkuvuoden valmistellut useita alueita, joille valokuituliittymien rakentaminen voidaan aloittaa lumien sulaessa keväällä 2023. Valokuituliittymät rakennetaan hyödyntämällä sähköverkkojen rakentamisen yhteiskaivuun mahdollisuudet säävarmemman sähköverkon investointien edetessä. Liittymien rakentamisessa hyödynnetään myös valmista valokuituverkkoa, joka […]
25.01.2023

Järvi-Suomen Valokuitu tarjoaa valokuituliittymiä ja internetpalveluita

Järvi-Suomen alueella toimiva Suur-Savon Sähkö Oy on perustanut tytäryhtiö Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n. Yhtiön tehtävänä on rakentaa valokuituyhteyksiä ja toimittaa asiakkailleen internetpalveluita. Alkuvaiheessa liiketoiminta hyödyntää täysimääräisesti sähköverkkojen ja valokuituverkkojen yhteisrakentamisen mahdollisuuksia. Säävarmemman sähköverkon rakentaminen lain määräämänä tulee tapahtumaan vuoteen 2036 mennessä. –Sähköverkon saneeraus etenee nyt vauhdilla, yli tuhannen kilometrin vuotuisella saneerausvauhdilla. Kaivinkoneet tulevat liikkumaan sähköverkon saneeraustöissä […]