Hankasalmen valokuituhankkeen kaivuutyöt jatkuvat keskustaajamaan

Valokuituverkon rakennustyöt alkoivat Hankasalmen aseman taajamassa kesäkuun alussa, seuraavana on vuorossa kirkonkylän taajama.

Järvi-Suomen Valokuidun rakennushanke Hankasalmella etenee hyvässä tahdissa. Työt aloitettiin kesäkuun alussa aseman taajamassa Sepäntien alueella, josta rakennusurakka on siirtynyt kohti asemaa.

Hankasalmen kirkonkylän alueen sähköverkon saneeraus ja samaan aikaan toteutettava valokuituverkon rakennustyö alkaa heinäkuun lopussa. Työt on tarkoitus aloittaa taajaman pohjoispäästä, josta rakentaminen etenee Mustanimentien, Viertotien, Kaskitien ja Honkatien alueelta kohti etelää.

Valokuituverkon rakennushankkeen urakoitsijana toimii Elvera Oy.

Hankasalmelle rakennetaan valokuitua liittymätilausten mukaan

Järvi-Suomen Valokuitu on valmistautunut rakentamaan koko Hankasalmen taajama-alueet kattavan valokuituverkon ja tarjoamaan nopeat laajakaistayhteydet ja luotettavan kaapelitelevisiopalvelun niin omakotiasujille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin. 

Valokuituverkkoa rakennetaan Hankasalmella kuitenkin tarveperusteisesti: mikäli jollain kadulla ei ole lainkaan liittymätilauksia, ei verkkoakaan sinne rakennu eikä valokuitusaatavuutta kiinteistöille muodostu tulevaisuudessakaan. Oman kiinteistön valokuitusaatavuuden voi varmistaa ainoastaan tilaamalla liittymä ennen kuin kaivinkone menee ohi.

Samankaltaisia uutisia

03.07.2024

Langaton verkko omakotitaloon: Genexis Pulse EX600

Järvi-Suomen Valokuidun liittymän tilatessasi kotiisi asennetaan valokuitupäätelaite, jonka wifi-ominaisuudella teet kotiin oman langattoman verkon. Jos päätelaitteen langattoman verkon kantama ei riitä käyttöösi, voit laajentaa verkkoa […]
19.06.2024

Kangasniemen valokuituhanke etenee jo seuraavalle rakentamisalueelle

Toukokuun puolivälissä alkanut valokuituverkon rakennus Kangasniemellä etenee. Seuraavana kaivuutyöt jatkuvat kyläkeskustan, Tervaniemen ja Nakertajan alueella. Kangasniemen valokuituhankkeen rakentaminen on jaettu kolmeen erilliseen rakentamisalueeseen, josta ensimmäinen […]
17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]