Kangasniemen valokuituhanke etenee jo seuraavalle rakentamisalueelle

Toukokuun puolivälissä alkanut valokuituverkon rakennus Kangasniemellä etenee. Seuraavana kaivuutyöt jatkuvat kyläkeskustan, Tervaniemen ja Nakertajan alueella.

Kangasniemen valokuituhankkeen rakentaminen on jaettu kolmeen erilliseen rakentamisalueeseen, josta ensimmäinen rakennusalue Lapaskankaalla on edennyt nopeasti. Alueella on rakennettu valokuidun runkoverkkoa, ja seuraavana aloitetaan tonttikaivuut, joissa tuodaan valokaapeli kadun varresta kiinteistölle. Ensimmäiset laajakaistapalvelut kytketään käyttöön kodeissa syksyn aikana.

Alueen 2 rakennustyöt alkavat pian

Alueen 2, kyläkeskustan, Tervaniemen ja Nakertajan alueella aloitetaan valmistelutyöt juhannuksen aikaan. Ensimmäisenä työn aloittaa Salmelantiellä alitusporausryhmä, joka valmistelee katujen ja risteysalueiden poikki kulkevat kaapelireitit. Tämän työvaiheen valmistuttua kaivuuryhmä siirtyy alueelle rakentamaan.

Valokuituverkko rakentuu Kangasniemelläkin liittymätilausten mukaan

Järvi-Suomen Valokuitu on valmistautunut rakentamaan koko Kangasniemen taajama-alueet kattavan valokuituverkon ja tarjoamaan nopeat laajakaistayhteydet ja luotettavan kaapelitelevisiopalvelun niin omakotiasujille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin. 

Valokuituverkkoa rakennetaan Kangasniemellä kuitenkin tarveperusteisesti: mikäli jollain kadulla ei ole lainkaan liittymätilauksia, ei verkkoakaan sinne rakennu eikä valokuitusaatavuutta kiinteistöille muodostu tulevaisuudessakaan. Oman kiinteistön valokuitusaatavuuden voi varmistaa ainoastaan tilaamalla liittymä ennen kuin kaivinkone menee ohi.

Samankaltaisia uutisia

05.07.2024

Hankasalmen valokuituhankkeen kaivuutyöt jatkuvat keskustaajamaan

Valokuituverkon rakennustyöt alkoivat Hankasalmen aseman taajamassa kesäkuun alussa, seuraavana on vuorossa kirkonkylän taajama. Järvi-Suomen Valokuidun rakennushanke Hankasalmella etenee hyvässä tahdissa. Työt aloitettiin kesäkuun alussa aseman […]
03.07.2024

Langaton verkko omakotitaloon: Genexis Pulse EX600

Järvi-Suomen Valokuidun liittymän tilatessasi kotiisi asennetaan valokuitupäätelaite, jonka wifi-ominaisuudella teet kotiin oman langattoman verkon. Jos päätelaitteen langattoman verkon kantama ei riitä käyttöösi, voit laajentaa verkkoa […]
17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]