Langaton verkko omakotitaloon: Genexis Pulse EX600

Järvi-Suomen Valokuidun liittymän tilatessasi kotiisi asennetaan valokuitupäätelaite, jonka wifi-ominaisuudella teet kotiin oman langattoman verkon. Jos päätelaitteen langattoman verkon kantama ei riitä käyttöösi, voit laajentaa verkkoa wifi-lähettimellä.

Valokuitupäätelaitteen sijoituspaikkaa suunnitellessa kannattaa miettiä, minne sijoitettuna päätelaitteen langattomalla verkolla saataisiin kotiin kattavin peitto. Hyvä sijainti päätelaitteelle voi esimerkiksi olla kodin päätelevision läheisyydessä.

Mitä tehdä, jos langaton verkko ei yllä koko taloon?

Päätelaitteen langaton verkko on kattava, mutta se ei välttämättä riitä kattamaan koko omakotitaloa. Kiviseinät, takkamuuri, leivinuuni tai useampi asuinkerroskin voi tehdä hallaa valokuitupäätelaitteen wifi-kantavuudelle.

Varsinkin suuremmissa omakotitaloissa pelkkä päätelaitteen kantama voi yksinään jäädä vajaaksi – nopeaa nettiä kun tarvitaan työ- ja olohuoneen lisäksi keittiössä, makuuhuoneissa, autotallissa ja kiinteistön teknisessä tilassa; ihan kaikkialla missä katsotaan suoratoistopalveluita, kuunnellaan musiikkia, tehdään töitä, selataan nettisisältöjä tai käytetään internetyhteyttä hyödyntävää kiinteistötekniikkaa.

Jos kodin langattomaan verkkoon uhkaa jäädä katvealueita, voi päätelaitteen rinnalle hankkia yhden tai tarpeen mukaan useammankin lisätukiaseman.

Suosittelemme langattoman verkon laajentamiseen Genexis Pulse EX600 wifi-lähettimiä. Ensimmäinen lähetin kytketään valokuitupäätelaitteeseen ethernet-kaapelilla. Jos tarvitaan useampi lähetin, ne voidaan ketjuttaa langattomasti ensimmäiseen lähettimeen. Sijoittelua suunnitellessasi huomioi, että lähellä on sähköpistoke lähetintä varten. Jos ketjutat useamman lähettimen varmista, että ensimmäisen lähettimen signaali varmasti kantaa toisen lähettimen sijoituspaikalle.

Jos arvelet, että valokuitupäätelaite ei yksinään riitä kattamaan kotisi langattoman verkon tarpeita, voit tilata wifi-lähettimen Järvi-Suomen Valokuidun asiakaspalvelusta jo liittymätilausta tehdessäsi. Lisätietoja ja vinkkejä wifi-lähettimen ja valokuitupäätelaitteen sijoittelun saat myös asentajiltamme liittymän asennusta suunnitellessa tai käyttöönottoa tehdessä. Voit myös tilata langattoman verkon asennustyön suoraan meiltä. Asennustyö ja wifi-lähettimet laskutetaan hinnaston mukaisesti, ja asennustyön osalta voit hyödyntää kotitalousvähennystä.

Löytyykö omakotitalostasi jo valmis ethernet-verkko?

Uudemmissa ja hiljattain remontoiduissa omakotitaloissa voi olla jo valmiina ethernet-kaapelointi tietoliikennepalveluiden käyttöä varten. Älytelevisioiden, pelitietokoneiden ja -konsoleiden kanssa kannattaa tällöin hyödyntää kiinteistön kiinteää verkkoa ja yhdistää laite verkkojohdolla ethernet-pisteeseen. Jos haluat ethernet-verkon rinnalle koko kiinteistön kattavan langattoman verkon huomiothan, että käyttämiesi lähettimien laatu vaikuttaa verkon toimivuuteen ja käytettävyyteen. Sen vuoksi suosittelemme myös ethernet-kohteisiin langattoman verkon laajentamiseksi Genexis Pulse EX600 -lähettimiä.

Samankaltaisia uutisia

05.07.2024

Hankasalmen valokuituhankkeen kaivuutyöt jatkuvat keskustaajamaan

Valokuituverkon rakennustyöt alkoivat Hankasalmen aseman taajamassa kesäkuun alussa, seuraavana on vuorossa kirkonkylän taajama. Järvi-Suomen Valokuidun rakennushanke Hankasalmella etenee hyvässä tahdissa. Työt aloitettiin kesäkuun alussa aseman […]
19.06.2024

Kangasniemen valokuituhanke etenee jo seuraavalle rakentamisalueelle

Toukokuun puolivälissä alkanut valokuituverkon rakennus Kangasniemellä etenee. Seuraavana kaivuutyöt jatkuvat kyläkeskustan, Tervaniemen ja Nakertajan alueella. Kangasniemen valokuituhankkeen rakentaminen on jaettu kolmeen erilliseen rakentamisalueeseen, josta ensimmäinen […]
17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]