Hankasalmen valokuituhankkeen kaivuutyöt käynnistyvät

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Hankasalmen aseman taajamassa kesäkuun alussa.

Järvi-Suomen Valokuitu on tehnyt rakentamispäätöksen Hankasalmen aseman ja keskustaajaman valokuituverkon rakentamisesta.

Hankasalmen asemalla verkon rakennustöihin päästään tiistaina 4. kesäkuuta. Työt aloitetaan Aallonkankaalta Sepäntien alueelta, josta rakentaminen jatkuu kohti asemaa.  Yhdessä valokuituverkon rakentamisen kanssa saneerataan myös alueen sähköverkko. Hankasalmen keskustaajamaan rakennustyöt siirtyvät aseman alueen jälkeen.

Järvi-Suomen Valokuitu Oy on investoimassa Hankasalmen taajamien valokuituverkkoihin ja alueellisten tietoliikenneyhteyksien parantamiseen n. miljoona euroa. Hankkeessa ei ole mukana yhteiskunnan tukea. Valokuituverkon rakennushankkeen urakoitsijana toimii Elvera Oy.

Valokuituverkko rakentuu liittymätilausten mukaan

Järvi-Suomen Valokuitu on valmistautunut rakentamaan koko Hankasalmen taajama-alueet kattavan valokuituverkon ja tarjoamaan nopeat laajakaistayhteydet ja luotettavan kaapelitelevisiopalvelun niin omakotiasujille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin. 

Valokuituverkkoa rakennetaan Hankasalmella kuitenkin tarveperusteisesti: mikäli jollain kadulla ei ole lainkaan liittymätilauksia, ei verkkoakaan sinne rakennu eikä valokuitusaatavuutta kiinteistöille muodostu tulevaisuudessakaan. Oman kiinteistön valokuitusaatavuuden voi varmistaa ainoastaan tilaamalla liittymä ennen kuin kaivinkone menee ohi.

Samankaltaisia uutisia

17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]
10.06.2024

Valokuituverkon rakennus Virtasalmen taajamassa alkaa

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Virtasalmella maanantaina 17. kesäkuuta. Järvi-Suomen Valokuitu on rakentamassa valokuituverkkoa Virtasalmen taajamaan, josta verkonrakennus jatkuu Väisäläntien mukaisesti länteen kohti Kuosmalaa, Nevankylää, Kantalaa, […]
05.06.2024

Miksi taloyhtiöön kannattaa hankkia valokuituyhteys?

Nykyaikaisessa taloyhtiössä on myös nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet. Valokuitu takaa jokaiseen huoneistoon nopean ja toimintavarman tietoliikenneyhteyden. Yhteysnopeus ei valokuidussa vaihtele verkon ruuhkahuippujen mukaan, vaan toimii tasaisesti riippumatta […]