Mäntyharjun valokuituhanke etenee jo seuraavalle rakentamisalueelle

Huhtikuussa alkanut valokuituverkkohanke Mäntyharjun keskustaajamassa on edennyt vauhdilla. Seuraavana kaivuutyöt jatkuvat Lustilaan ja Vuoriniemelle.

Mäntyharjun keskustaajaman valokuituhankkeen rakentaminen on jaettu kolmeen erilliseen rakentamisalueeseen, josta ensimmäinen alue; Laidunmaa-Pyhävedenranta, on edennyt vauhdikkaasti. Alueella on valokuidun runkoverkon osalta rakennustyöt jo monilta osin valmiina, ja alueella on alettu jo tehdä kaivuujälkien siistimiseen liittyviä työvaiheita. Ensimmäisten joukossa valokuitua on rakennettu mm seuraaville kaduille: Teerilahdentie, Kaislapolku, Madepolku, Routatie, Kuhatie-Muikkupolku, Haukitie, Niemipolku, Kurssitie, Pihapolku, Paartopolku, Lankaniementie, Ahventie, Rantatie ja Pihlajakuja.

Seuraavana alueella 1 työt jatkuvat tonttikaivuilla, joissa tuodaan valokaapeli kadun varresta kiinteistölle. Ensimmäiset laajakaistapalvelut kytketään käyttöön kodeissa syksyn aikana.

Alueen 2 rakennustyöt alkavat pian

Alueen 2, eli Lustila-Vuoriniemi -seudun rakennustyöt ovat alkamassa lähipäivinä. Ensimmäisenä työn aloittaa alitusporausryhmä, joka valmistelee katujen ja risteysalueiden poikki kulkevat kaapelireitit. Tämän työvaiheen valmistuttua kaivuuryhmä siirtyy alueelle rakentamaan.

Valokuituverkko rakentuu Mäntyharjussa liittymätilausten mukaan

Järvi-Suomen Valokuitu on valmistautunut rakentamaan koko Mäntyharjun taajama-alueet kattavan valokuituverkon ja tarjoamaan nopeat laajakaistayhteydet ja luotettavan kaapelitelevisiopalvelun niin omakotiasujille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin. 

Valokuituverkkoa rakennetaan Mäntyharjussa kuitenkin tarveperusteisesti: mikäli jollain kadulla ei ole lainkaan liittymätilauksia, ei verkkoakaan sinne rakennu eikä valokuitusaatavuutta kiinteistöille muodostu tulevaisuudessakaan. Oman kiinteistön valokuitusaatavuuden voi varmistaa ainoastaan tilaamalla liittymä ennen kuin kaivinkone menee ohi.

Samankaltaisia uutisia

17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]
10.06.2024

Valokuituverkon rakennus Virtasalmen taajamassa alkaa

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Virtasalmella maanantaina 17. kesäkuuta. Järvi-Suomen Valokuitu on rakentamassa valokuituverkkoa Virtasalmen taajamaan, josta verkonrakennus jatkuu Väisäläntien mukaisesti länteen kohti Kuosmalaa, Nevankylää, Kantalaa, […]
05.06.2024

Miksi taloyhtiöön kannattaa hankkia valokuituyhteys?

Nykyaikaisessa taloyhtiössä on myös nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet. Valokuitu takaa jokaiseen huoneistoon nopean ja toimintavarman tietoliikenneyhteyden. Yhteysnopeus ei valokuidussa vaihtele verkon ruuhkahuippujen mukaan, vaan toimii tasaisesti riippumatta […]