Älä anna kaivinkoneen mennä ohi – tilaa valokuituliittymä nyt 

Järvi-Suomen Valokuitu tuo valokuidun alueille rakentamispäätösten mukaisesti. Asukkaat ja yritykset päättävät, miten laaja verkosta tulee.  

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa tänä keväänä 2024 valokuituverkon rakentamisen keskustaajamissa Mäntyharjulla, Hankasalmella, Kangasniemellä, Lievestuoreella ja Virtasalmella, jonka lisäksi rakennamme valokuituverkkoa sähköverkon saneerauksen yhteydessä eri puolilla Järvi-Suomea. Valokuituverkkoa ei kuitenkaan vedetä jokaiselle tielle, vaan sinne, mihin liittymiä on tilattu. Jos jollekin kadulle ei tule lainkaan valokuituliittymätilauksia, ei sinne myöskään rakenneta verkkoa. 

Tilaa kuitu nyt – välty viivästyksiltä 

Nopeimmin liittymän saa käyttöönsä tilaamalla kuidun heti. Kaivuukauden alettua kaivinkoneet ja asentajat etenevät suunnitelmallisesti alueelta toiselle. Jos kaivinkoneet ovat ehtineet poistua omalta alueelta, seuraava mahdollisuus kaivuutöihin on hankkeen loppupäässä. Lyhytkin aikailu nyt voi siis tarkoittaa jopa vuosien viivästystä liittymän saamisessa. 

Ensimmäiset asiakkaat pääsevät nauttimaan Järvi-Suomen valokuidun laajakaistasta vuoden 2024 loppuun mennessä, ja kaikki nyt käynnistyvät hankealueet valmistuvat kahden vuoden sisällä. 

Avausmaksu kallistuu, kun kaivinkoneet jättävät alueen 

Entä jos valokuitu jää nyt kokonaan tilaamatta? Tällä hetkellä kuituliittymän saa edulliseen 799 euron hintaan*, kun kiinteistö sijaitsee enintään 500 metrin etäisyydellä valokuituverkon yhteyspisteestä. Liittymäsopimuksen tekeminen tällä hinnalla on hyvä sijoitus tulevaisuuteen. Alueellisissa rakennushankkeissa, joissa valokuituliittymiä tehdään samalla kertaa useaan kiinteistöön, liittymähinta on aina edullisin.

Jos kuitua alkaa haikailla parin vuoden päästä, voi avauskustannus karata korkeaksi, sillä kaivinkone pitää tuoda alueelle varta vasten. Kaivinkonekulujen lisäksi lopulliseen kustannukseen tulee vaikuttamaan myös se, missä lähin valokuitu sijaitsee.  

Nyt kannattaa siis tehdä pidemmälle tulevaisuuteen katsova päätös ja tilata valokuituliittymä heti. 

Hyvillä yhteyksillä elinvoimaa Järvi-Suomeen 

Järvi-Suomen Valokuitu on osa paikallista Suur-Savon Sähkö -konsernia, joka toimii elinvoimaisen Järvi-Suomen eteen. Visiomme on tuoda valokuitu kaikkien saataville ja parantaa alueen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden sekä yritysten mahdollisuuksia. 

*) Edellyttää 24 kk laajakaistaliittymäsopimusta. 

Samankaltaisia uutisia

10.05.2024

Kangasniemen valokuituhankkeen kaivuutyöt käynnistyvät

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Kangasniemellä keskiviikkona 15. toukokuuta.  Kangasniemen valokuituverkon kaivuutyöt aloitetaan Lapaskankaan alueella. Tietoliikenneverkon rakennus alkaa Lapastien, Kortekujan, Kanervakujan ja Kaislakujan ympäristössä ja […]
15.04.2024

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa verkon rakennustyöt Lievestuoreella

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Lievestuoreen taajamassa maanantaina 22. huhtikuuta. Lievestuoreen valokuituverkon kaivuutyöt alkavat Männiköntien ja Petäjätien ympäristössä ja ensimmäisten valokuituliittymien odotetaan olevan käyttövalmiita syksyyn […]
12.04.2024

Järvi-Suomen Valokuitu rekrytoi: Myyntipäällikkö

Olisitko sinä Topin, Henriikan ja Esan uusi työkaveri? Järvi-Suomen Valokuitu Oy etsii tuloshakuista myyntipäällikköä rakentamaan yhdessä toivottua tulevaisuutta Järvi-Suomen alueelle.  Myyntipäällikkönä tehtäviisi kuuluvat valokuituliittymien ja niiden ympärille rakentuvien […]