Järvi-Suomen Valokuitu rakentaa Kangasniemen keskustaajamaan valokuituverkon

Kaksivuotinen rakennushanke alkaa keväällä.

Järvi-Suomen Valokuitu Oy aloittaa tulevana keväänä kaksivuotisen rakennushankkeen, jonka tarkoituksena on tuoda nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistava valokuituverkko koko Kangasniemen keskustaajamaan.

”Valokuidulla toteutetut tietoliikenneyhteydet ovat tätä päivää, ja haluamme omalta osaltamme olla varmistamassa, että Kangasniemen asukkaat ja yritykset pysyvät niiltä osin kehityksen syrjässä kiinni. Tarjoamme valokuituliittymiä, nopeita laajakaistayhteyksiä ja kaapelitelevisiopalvelut kaikkiin valokuituhankkeemme alueen kiinteistöihin; omakotitaloasujille, taloyhtiöille ja yrityksille”, Järvi-Suomen Valokuidun operatiivinen johtaja Kari Järvinen kertoo.

Valokuitu takaa alueellisen elinvoiman

Kovaa vauhtia digitalisoituvassa yhteiskunnassa nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat avainasemassa alueellisen elinvoiman varmistajina. Valokuitu on teknologia, jolla alueelliset yhteydet voidaan turvata pitkälle tulevaisuuteen.

”Ilman hyviä tietoliikenneyhteyksiä ei voi pysyä mukana maailman menossa, vaan Järvi-Suomi putoaa kehityksen kelkasta. Valokuitu on alueen yrityksille, asukkaille ja vapaa-ajanasukkaille merkittävä mahdollisuus ja edellytys koko alueen kehittymiselle”, Kari Järvinen toteaa.

”Nopeat tietoliikenneyhteydet ja kattava valokuituverkko ovat Kangasniemen kunnalle keskeinen menetystekijä. Valokuituyhteys sujuvoittaa palvelujen käyttöä, tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet etätyöhön sekä mahdollistaa monipaikkaiset elämäntavat. Nopeat tietoliikenneyhteydet helpottavat sekä kuntalaisten että vapaa-ajan asukkaiden arkea ja parantavat osaltaan elämän laatua. Kangasniemi haluaa olla tässä kehityksessä etulinjassa”, kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen painottaa.

Ensimmäiset liittymät käytössä syksyllä

Kangasniemen keskustaajaman alueen valokuituhankkeen kokonaisinvestoinnin suuruus on noin 1,2 miljoonaa euroa.
”On hyvä huomioida, että investoinnissa ole mukana yhteiskunnan tukea tai muuta julkisista varoista myönnettävää hankerahaa, vaan kyse on puhtaasti Järvi-Suomen Valokuidun omasta valokuituhankkeesta”, Kari Järvinen kertoo. Kangasniemen valokuituverkon rakennustyöt alkavat keväällä, jatkuen vuoden 2025 loppuun asti. Ensimmäiset valokuituliittymät keskustaajaman alueella tulevat suunnitelmien mukaan käyttöön syys-lokakuussa.

”Rakentaminen etenee kysyntäperusteisesti – jos jollekin alueelle tai kadulle ei tule lainkaan tilauksia niin ei kaivinkoneitakaan sinne välttämättä lähetetä. Rakentamispäätös on kuitenkin tehty koko hankealueen osalta ja kaikki suunnitellulle hankealueelle tilattavat liittymät myös toimitetaan”, Järvinen lupaa.

Valokuituliittymien myynti alueelle on jo käynnistynyt. ”Oman kiinteistön valokuitusaatavuuden voi jo nyt käydä tarkistamassa meidän verkkosivuiltamme ja siellä onnistuu näppärästi myös oman liittymätilauksen tekeminen. Vain tilaamalla liittymän voi varmistaa, ettei kaivinkone mene oman kotikadun ohi”, Kari Järvinen muistuttaa.

Samankaltaisia uutisia

17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]
10.06.2024

Valokuituverkon rakennus Virtasalmen taajamassa alkaa

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Virtasalmella maanantaina 17. kesäkuuta. Järvi-Suomen Valokuitu on rakentamassa valokuituverkkoa Virtasalmen taajamaan, josta verkonrakennus jatkuu Väisäläntien mukaisesti länteen kohti Kuosmalaa, Nevankylää, Kantalaa, […]
05.06.2024

Miksi taloyhtiöön kannattaa hankkia valokuituyhteys?

Nykyaikaisessa taloyhtiössä on myös nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet. Valokuitu takaa jokaiseen huoneistoon nopean ja toimintavarman tietoliikenneyhteyden. Yhteysnopeus ei valokuidussa vaihtele verkon ruuhkahuippujen mukaan, vaan toimii tasaisesti riippumatta […]