Nopeat datayhteydet nostavat haja-asutusalueet tasa-arvoiseen asemaan

“Kun tarjoamme huippunopeita internetyhteyksiä Järvi-Suomen alueen eri toimijoille, luomme heille yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää erilaisia verkkopalveluita”, sanoo Järvi-Suomen Valokuidun tuore operatiivinen johtaja Kari Järvinen.

“Valokuitu on ensisijaisesti mahdollistaja. Nopea valokuituyhteys on kanava, jolla palveluntarjoajat voivat tarjota digitaalisia palveluita laajalle käyttäjäkunnalle kuluttajista yhteisöihin ja yrityksiin. Samalla valokuitu mahdollistaa käyttäjille sellaisten palvelujen hyödyntämisen, jotka muilla yhteystavoilla eivät olisi mahdollisia.“

Näin sanoo Järvi-Suomen Valokuidun operatiivinen johtaja Kari Järvinen, joka aloitti työnsä yhtiössä elokuun puolessavälissä.

Huippunopeita yhteyksiä paikkoihin, joihin muut toimijat eivät niitä toimita

Järvi-Suomen ja sen haja-asutusalueiden tämänhetkinen mobiiliverkko ja mobiiliyhteydet eivät kunnolla riitä tarjoamaan nopeita datayhteyksiä kaikkialle. Videopalaverit pätkivät, suoratoistopalvelut puuroutuvat ja erityyppinen tiedonsiirto hidastelee.

“Hitaat yhteydet asettavat eri puolilla Suomea asuvat ihmiset ja yhteisöt eriarvoiseen asemaan.”

Järvi-Suomen Valokuidussa tilanne halutaan muuttaa. Yhtiö toimittaa

valokuituyhteyksiä myös sellaisiin paikkoihin, joihin muut toimijat eivät niitä tuo.

“Kykenemme tarjoamaan huippunopeita ja varmoja internetyhteyksiä Järvi-Suomen alueen asukkaille, yrityksille, yhteisöille ja matkailijoille. Siten luomme heille yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää erilaisia verkkopalveluita: esimerkiksi erilaisia hyvinvointialueiden digitaalisia palveluita, suoratoistopalveluita ja työn tekemisen vapautta paikasta riippumatta.”

Huippunopeilla nettiyhteyksillä on tiivis yhteys alueen elinvoiman lisääntymiseen.

Yhteyksien ansiosta asukkaat viihtyvät ja haluavat asua alueella, ja mahdollistavat vetovoiman kasvun myös uusille asukkaille, kun esimerkiksi vapaa-ajan asukkaat pysyvät alueella pidempään.

“Nopeat ja varmat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat myös yritysten ja työvoiman kohtaamisen lisääntymisen, kun yritykset voivat sijoittua alueille, joista laadukkaat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ovat aiemmin puuttuneet.”

Koska valokuitu pystyy välittämään mitä tahansa internetistä löytyviä palveluita, vain mielikuvitus on rajana, millaisia palveluita sen ansiosta voidaan tulevaisuudessa tuottaa ja tarjota käyttäjille.

Jotta etätyön tekeminen eri alueilla helpottuisi

Järvinen tietää, mistä hän puhuu: hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden työkokemus digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja digitalisaation avulla syntyvien mahdollisuuksien hyödyntämisestä. Hän on työskennellyt ison osan urastaan teleoperaattorien ja IT-palveluyritysten liiketoiminnan johtotehtävissä. Kokemusta on karttunut myös asiakasyritysten tietoteknisistä johtotehtävistä muun muassa energiayhtiöissä.

Järvi-Suomen Valokuidulla Järvisen tehtäviin kuuluu muun muassa kokonaisvastuu yhtiön päivittäisen toiminnan sujumisesta.

“Tulen olemaan paljon tekemisissä myös asiakkaiden kanssa. Se on tärkeä ulottuvuus. On erittäin tärkeää kysyä asiakkaiden näkemyksiä ja tarpeita. Siten kehitämme palveluita, joille on aidosti tarvetta.”

Järvinen asuu Jyväskylässä, mutta on työssään tottunut liikkumaan hyvinkin paljon – sekä tekemään paljon myös etätyötä, jonka edistämisen parissa hän nyt työskentelee.

“Hyvät yhteydet mahdollistavat sen, että työpaikan sijainti voi olla missä vain. Nykyisessä tehtävässäni toimin myös itse tämän ajatusmallin mukaisesti.”

Valokuituverkko on jo monilla alueilla

Järvi-Suomen Valokuitu rakentaa valokuituverkkoa samalla kun Suur-Savon Sähkö uusii sähköverkkojaan älykkäämmiksi ja toimitusvarmemmiksi. Monille alueille valokuituverkko on jo rakennettu.

Jos siis asut Järvi-Suomessa ja tarvitset huippunopean ja varmaan yhteyden, kannattaa kysellä Järvi-Suomen Valokuidun tarjoamia valokuituliittymiä, nettiyhteyksiä ja muita palveluita.

“Verkkosivujemme kautta tai meille soittamalla voi kysellä, onko valokuituliittymä jo saatavilla omalla alueella. Uusille alueille valokuitu on mahdollista rakentaa, jos alueelle syntyy riittävästi kiinnostusta”, Kari Järvinen sanoo.

Samankaltaisia uutisia

17.06.2024

Mikä on valokuitu, ja mitä valokuidun edut ovat?  

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja sen etuihin!  Mikä on valokuitu?  Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa dataa voidaan siirtää valomuodossa. Valonnopeudella liikkuva data on erinomainen […]
10.06.2024

Valokuituverkon rakennus Virtasalmen taajamassa alkaa

Järvi-Suomen Valokuitu aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Virtasalmella maanantaina 17. kesäkuuta. Järvi-Suomen Valokuitu on rakentamassa valokuituverkkoa Virtasalmen taajamaan, josta verkonrakennus jatkuu Väisäläntien mukaisesti länteen kohti Kuosmalaa, Nevankylää, Kantalaa, […]
05.06.2024

Miksi taloyhtiöön kannattaa hankkia valokuituyhteys?

Nykyaikaisessa taloyhtiössä on myös nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet. Valokuitu takaa jokaiseen huoneistoon nopean ja toimintavarman tietoliikenneyhteyden. Yhteysnopeus ei valokuidussa vaihtele verkon ruuhkahuippujen mukaan, vaan toimii tasaisesti riippumatta […]