Nopeat datayhteydet nostavat haja-asutusalueet tasa-arvoiseen asemaan

“Kun tarjoamme huippunopeita internetyhteyksiä Järvi-Suomen alueen eri toimijoille, luomme heille yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää erilaisia verkkopalveluita”, sanoo Järvi-Suomen Valokuidun tuore operatiivinen johtaja Kari Järvinen.

“Valokuitu on ensisijaisesti mahdollistaja. Nopea valokuituyhteys on kanava, jolla palveluntarjoajat voivat tarjota digitaalisia palveluita laajalle käyttäjäkunnalle kuluttajista yhteisöihin ja yrityksiin. Samalla valokuitu mahdollistaa käyttäjille sellaisten palvelujen hyödyntämisen, jotka muilla yhteystavoilla eivät olisi mahdollisia.“

Näin sanoo Järvi-Suomen Valokuidun operatiivinen johtaja Kari Järvinen, joka aloitti työnsä yhtiössä elokuun puolessavälissä.

Huippunopeita yhteyksiä paikkoihin, joihin muut toimijat eivät niitä toimita

Järvi-Suomen ja sen haja-asutusalueiden tämänhetkinen mobiiliverkko ja mobiiliyhteydet eivät kunnolla riitä tarjoamaan nopeita datayhteyksiä kaikkialle. Videopalaverit pätkivät, suoratoistopalvelut puuroutuvat ja erityyppinen tiedonsiirto hidastelee.

“Hitaat yhteydet asettavat eri puolilla Suomea asuvat ihmiset ja yhteisöt eriarvoiseen asemaan.”

Järvi-Suomen Valokuidussa tilanne halutaan muuttaa. Yhtiö toimittaa

valokuituyhteyksiä myös sellaisiin paikkoihin, joihin muut toimijat eivät niitä tuo.

“Kykenemme tarjoamaan huippunopeita ja varmoja internetyhteyksiä Järvi-Suomen alueen asukkaille, yrityksille, yhteisöille ja matkailijoille. Siten luomme heille yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää erilaisia verkkopalveluita: esimerkiksi erilaisia hyvinvointialueiden digitaalisia palveluita, suoratoistopalveluita ja työn tekemisen vapautta paikasta riippumatta.”

Huippunopeilla nettiyhteyksillä on tiivis yhteys alueen elinvoiman lisääntymiseen.

Yhteyksien ansiosta asukkaat viihtyvät ja haluavat asua alueella, ja mahdollistavat vetovoiman kasvun myös uusille asukkaille, kun esimerkiksi vapaa-ajan asukkaat pysyvät alueella pidempään.

“Nopeat ja varmat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat myös yritysten ja työvoiman kohtaamisen lisääntymisen, kun yritykset voivat sijoittua alueille, joista laadukkaat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ovat aiemmin puuttuneet.”

Koska valokuitu pystyy välittämään mitä tahansa internetistä löytyviä palveluita, vain mielikuvitus on rajana, millaisia palveluita sen ansiosta voidaan tulevaisuudessa tuottaa ja tarjota käyttäjille.

Jotta etätyön tekeminen eri alueilla helpottuisi

Järvinen tietää, mistä hän puhuu: hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden työkokemus digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja digitalisaation avulla syntyvien mahdollisuuksien hyödyntämisestä. Hän on työskennellyt ison osan urastaan teleoperaattorien ja IT-palveluyritysten liiketoiminnan johtotehtävissä. Kokemusta on karttunut myös asiakasyritysten tietoteknisistä johtotehtävistä muun muassa energiayhtiöissä.

Järvi-Suomen Valokuidulla Järvisen tehtäviin kuuluu muun muassa kokonaisvastuu yhtiön päivittäisen toiminnan sujumisesta.

“Tulen olemaan paljon tekemisissä myös asiakkaiden kanssa. Se on tärkeä ulottuvuus. On erittäin tärkeää kysyä asiakkaiden näkemyksiä ja tarpeita. Siten kehitämme palveluita, joille on aidosti tarvetta.”

Järvinen asuu Jyväskylässä, mutta on työssään tottunut liikkumaan hyvinkin paljon – sekä tekemään paljon myös etätyötä, jonka edistämisen parissa hän nyt työskentelee.

“Hyvät yhteydet mahdollistavat sen, että työpaikan sijainti voi olla missä vain. Nykyisessä tehtävässäni toimin myös itse tämän ajatusmallin mukaisesti.”

Valokuituverkko on jo monilla alueilla

Järvi-Suomen Valokuitu rakentaa valokuituverkkoa samalla kun Suur-Savon Sähkö uusii sähköverkkojaan älykkäämmiksi ja toimitusvarmemmiksi. Monille alueille valokuituverkko on jo rakennettu.

Jos siis asut Järvi-Suomessa ja tarvitset huippunopean ja varmaan yhteyden, kannattaa kysellä Järvi-Suomen Valokuidun tarjoamia valokuituliittymiä, nettiyhteyksiä ja muita palveluita.

“Verkkosivujemme kautta tai meille soittamalla voi kysellä, onko valokuituliittymä jo saatavilla omalla alueella. Uusille alueille valokuitu on mahdollista rakentaa, jos alueelle syntyy riittävästi kiinnostusta”, Kari Järvinen sanoo.

Samankaltaisia uutisia

05.09.2023

Topi Piilonen aloittaa Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n myyntipäällikkönä

Järvi-Suomen Valokuitu Oy vahvistaa myyntiään. Yhtiön myyntipäällikkönä aloittaa 1.10.2023 lähtien Topi Piilonen. Piilosella on vahva ja pitkäaikainen kokemus tietoteknisten palveluiden myynnistä sekä asiakaskunnasta Järvi-Suomen Valokuidun toimialueella. ”Topi tuo osaamisellaan ja kokemuksellaan erittäin vahvan panoksen valokuituverkkojen varaan rakentuvan telecom-liiketoimintamme kehittämiseen ja kasvattamiseen”, summaa Järvi-Suomen Valokuidun operatiivinen johtaja Kari Järvinen. Piilosella on pitkä kokemus niin palvelumyynnistä kuin […]
22.08.2023

Sulavaa datavirtaa Sulkavalle

Sulkavan kunnan alueella alkaa data liikkumaan entistä nopeammin. Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoo alla olevassa haastattelussa hankkeesta tarkemmin. Suur-Savon Sähkö Oyn tytäryhtiö Järvi-Suomen Valokuitu Oy julkaisee Sulkavan kunnan alueen valokuidun saatavuuden syyskuussa 2023, ja liittymien myynti käynnistyy lokakuussa 2023. Liittymien toimitus tapahtuu viimeistään kesällä 2024, jolloin myös internetpalvelut alueella käynnistyvät.   Järvi-Suomen Valokuitu Oyn toimitusjohtaja […]
07.08.2023

Kari Järvinen valittiin Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n operatiiviseksi johtajaksi

Kari Järvinen on nimitetty Järvi-Suomen Valokuidun operatiiviseksi johtajaksi 16.08.2023 lähtien. Koulutukseltaan hän on liiketoimintajohtamisen maisteri ja insinööri. Järvisellä on laaja työkokemus ICT- ja tietoliikennepalvelutehtävistä niin palvelutuottajan, kuin tilaajankin roolissa. Järvisen nimitys Järvi-Suomen Valokuidun operatiiviseksi johtajaksi on eräänlainen paluu Suur-Savon Sähkö -konsernin palvelukseen, sillä Järvinen työskenteli vuosina 2020–2022 Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluvan Lumme Energian digitalisaatiojohtajana.  ”Valokuituverkkojen […]