Parikanniemisäätiö arvostaa haja-asutusalueen nopeita yhteyksiä

Järvi-Suomen Valokuidun asiakas Parikanniemisäätiö ylläpitää sijaishuollon lastenkotia sekä tekee hengellistä työtä. Säätiölle tärkeää on, että yhteydet ovat nopeat, mutta myös se, että valokuitutoimittajan taustalla oleva yhtiö kantaa vastuuta lastensuojelusta.

Mikkelin Ristiinassa toimivan Parikanniemisäätiön toiminnan ytimessä on lastensuojelutyö. Säätiö ylläpitää Parikanniemen lastenkotia, jossa työskentelee reilut 30 sosiaalialan ammattilaista.

Sijaishuollon lastenkodissa on kaikkiaan 21 paikkaa lapsille ja muutama paikka itsenäistyville nuorille. Lapset asuvat lastenkodissa vakituisesti ja sijoitukset ovat usein pitkäkestoisia.

“Kasvatukselliset tavoitteemme ovat lapsen kasvua tukevaa ja kunnioittavaa, iän ja kehitystason mukaista huolenpitoa, kasvatusta ja hoivaa. Lastenkodin arvopohja on kristillinen, mikä näkyy muun muassa juhlapyhien vietossa”, kertoo Parikanniemisäätiön toimitusjohtaja Teuvo V. Riikonen.

Sijainti on vahvuus ja heikkous

Parikanniemen lastenkoti sijaitsee rauhallisessa paikassa Saimaan rannalla 16 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Pihapiirissä on useita rakennuksia. Sijainti haja-asutusseudulla on sekä vahvuus että heikkous.

“Pääkaupunkiseudulta tulevat haukkovat täällä henkeään, sillä miljöö on upea. Luonnon keskellä saamme nauttia kaikista vuodenajoista. Logistiikassa on kuitenkin haasteita, sillä esimerkiksi lasten harrastukset ovat eri puolilla Mikkeliä, ja autoilla ajamista tulee paljon.“

Parikanniemisäätiö tekee myös aatteellista eli hengellistä työtä, muun muassa järjestää tapahtumia ja tuottaa radio-ohjelmia.

Vuonna 1967 perustetulla Parikanniemisäätiöllä on pitkä historia lastensuojelutyön ja hengellisen auttamistyön parissa. Säätiön takana toimii kannatusyhdistys, jonka toiminta alkoi jo yli 110 vuotta sitten luovutetun Karjalan puolella.

“Parikanniemen Orpokotiyhdistys ry perustettiin vuonna 1917. Siihen aikaan oli paljon orpoja lapsia, ja yhdistyksen toiminta oli orpolapsien auttamista”, Riikonen sanoo.

Tänä päivänä säätiön budjetti on yli kaksi miljoonaa euroa ja se työllistää vuosittain 35–40 henkilötyövuotta.

Eri käyttäjät hyötyvät nopeasta netistä

Toimiva nykytekniikka on Parikanniemisäätiölle erityisen tärkeää. Säätiö on hiljattain uusinut strategiansa ja ottanut digiloikan, jonka myötä on muun muassa päivitetty aiemmin hitaat internetyhteydet nopeiksi ja toimintavarmoiksi. Myös kokoustilojen tekniset laitteet ja yhteydet on uusittu.

“Nopeat yhteydet ovat tätä päivää. Lapset käyttävät laitteitaan, henkilöstöllä on muun muassa verkkokokouksia ja osa hallinnon kokouksista on etänä. Lisäksi meillä on monenlaista verkon yli tekemistä: teemme muun muassa verkkolehteä ja audiokirjoja. On tärkeää, että netti ei pätki.”

Valokuituyhteyden Parikanniemisäätiö on ottanut Järvi-Suomen Valokuitu Oy:ltä. Löytö-Vitsiälän alue, jossa säätiö toimii, on Järvi-Suomen Valokuidun ensimmäisiä valokuituliittymien kohteita.

“Ei ollut mitään syytä, miksi emme olisi valinneet heidän palveluaan. Iso asia on, että valokuituyhtiön taustalta löytyy Suur-Savon Sähkö, joka on pitkäaikaisena yhteistyökumppaninamme kantanut vastuuta lastensuojelusta ja muun muassa lahjoittanut joulukorttirahat säätiöllemme. Tekniikassa luotan yhtiön ammattilaisiin”, Riikonen sanoo.

“Valitsemalla heidän liittymänsä myös me kannamme vastuuta siitä, että työllistämme paikallisen toimijan työntekijöitä.”

 

Kuvalähde: Parikanniemisäätiö

Kuvaaja: Sami Romppainen

Samankaltaisia uutisia

07.12.2023

Järvi-Suomen Valokuitu tuo nopeat laajakaistayhteydet saataville Mäntyharjun taajamaan

Valokuituverkon rakennustyöt alkavat keväällä 2024 Järvi-Suomen Valokuitu Oy on 2023 perustettu Suur-Savon Sähkö -konsernin tytäryhtiö, joka täydentää Järvi-Suomen alueella olemassa olevaa vahvojen laajakaistayhteyksien tarjontaa. Keväällä 2024 yhtiö aloittaa valokuituverkon rakennustyöt Mäntyharjun keskustaajamassa. ”Meillä on jo alueella vahva ja kattava runkoverkko, ja nyt aloitettavissa maanrakennustöissä se on tarkoitus ottaa mäntyharjulaisten käyttöön tuomalla valokuitusaatavuudet kiinteistöille asti. Tarjoamme […]
05.12.2023

Oletko tehnyt ehdollisen valokuitutilauksen?

Valokuituliittymiä on markkinoitu omakotitaloasukkaille jo useamman vuoden ajan. Usein valokuitua tarjoava yritys ei lähde rakentamaan liittymiä asuinalueille ilman, että kyseiseltä alueelta on saatu etukäteen riittävä määrä ennakkotilauksia. Valokuituliittymän ennakkotilauksia kerätään ehdollisilla sopimuksilla. Valokuituliittymätarjoajien erilaiset sopimusehdot ovat poikineet kuluttaja-asiamiehelle runsaasti yhteydenottoja. Ehdollisissa valokuituliittymän tilaussopimuksissa kuluttaja on usein sopimussakon uhalla sidottu odottamaan valokuidun rakentamispäätöstä. Tämän vuoksi Kilpailu- […]
13.11.2023

Järvi-Suomen Valokuitu rekrytoi: Tuotepäällikkö

Jos asiakasorientoitunut kehitystyö ja projektien hallinta ovat vahvuuksiasi ja ymmärrät alan tekniikkaa, uusi askel urallasi on tässä! Sinulla on kokemusta telecom-alan tuote- ja projektinhallinnan tehtävistä liittyen valokuituverkon rakentamisvaiheen hallinnasta sekä palveluportfolion kehittämisestä. Sinulta löytyy näyttöjä tuloksellisesta toiminnasta ja vahvaa osaamista mm. koko toimitusketjun suunnittelusta, toteutuksen hallinnasta sekä kumppanuusverkoston johtamisesta. Sinulla on kyky hahmottaa kokonaisuuksia, palastella […]