Sulavaa datavirtaa Sulkavalle

Sulkavan kunnan alueella alkaa data liikkumaan entistä nopeammin. Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoo alla olevassa haastattelussa hankkeesta tarkemmin.

Suur-Savon Sähkö Oyn tytäryhtiö Järvi-Suomen Valokuitu Oy julkaisee Sulkavan kunnan alueen valokuidun saatavuuden syyskuussa 2023, ja liittymien myynti käynnistyy lokakuussa 2023. Liittymien toimitus tapahtuu viimeistään kesällä 2024, jolloin myös internetpalvelut alueella käynnistyvät.  

Järvi-Suomen Valokuitu Oyn toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen, miten laajalla alueella valokuituliittymiä tulee tarjolle?

’Meidän valokuitumme runkoverkko kattaa koko Sulkavan keskustaajaman alueen jo nyt. Valokuituliittymien toimitus tällä alueella pääosin edellyttää ainoastaan viimeisten kymmenien metrien rakentamisen runkoverkosta kiinteistöille.”

Edellyttääkö valokuituliittymien toteuttaminen jonkun tietyn määrän esisopimusten syntymistä alueella?

Tykkyläinen:”Järvi-Suomen Valokuitu Oy myy ja toteuttaa liittymiä. Sen minkä myymme, myös toteutamme. Meille on vieras menettely esisopimukset, joissa asiakkaalle jää epävarmuus liittymän toteuttamisesta.”

Miksi valita Järvi-Suomen Valokuitu Oy?

Tykkyläinen: “Olemassa oleva valokuidun runkoverkko Sulkavan keskustaajaman alueella mahdollistaa meille erittäin hyvät mahdollisuudet valokuituliittymien toteuttamiseksi. Verkot ovat olemassa, epävarmuutta liittymän toimittamiseen ei ole näillä alueilla. Meillä on samankaltainen hyvä tilanne myös monilla muilla Järvi-Suomen alueen alueilla, ja etenemme vastaavalla tavalla myös muualla alueellamme.”

Toteuttaako Järvi-Suomen Valokuitu Oy valokuituverkkoja muualla Sulkavan alueella?

Tykkyläinen: ’Kyllä, valokuituverkkomme laajenee parhaillaan muun muassa Partalansaaressa. Tulemme julkaisemaan keskustaajaman lisäksi myös muita Sulkavalla vuonna 2024 toimitukseen tulevia alueita syksyn 2023 aikana.”

Paljonko valokuituliittymä maksaa?

Tykkyläinen: “Arvonlisäverollisena liittymä maksaa 799 euroa. Hinta sisältää asiakkaan kiinteistöön tulevan päätelaitteen, palvelun avausmaksun, sekä muut maksut. Jos kiinteistö sijaitsee useiden satojen metrien päässä runkoverkosta, voi tulla erillinen metriperusteinen maksu. Sulkavan keskustaajaman alueella etäisyydet mahtuvat kuitenkin liki kaikilta osin 799 euron liittymämaksun etäisyyksiin.”

Saatavuus viimeistään kesällä 2024 toimitettaviin liittymiin julkaistaan Järvi-Suomen Valokuitu Oyn www-sivuilla www.jsvoy.fi syyskuun aikana, ja liittymien markkinointi ja myynti käynnistyy lokakuussa. 

Lisätietoja

Markus Tykkyläinen, toimitusjohtaja, puh 050 596 5482, email markus.tykkylainen@sssoy.fi

Kari Järvinen, operatiivinen johtaja, puh 040 820 4187, email kari.jarvinen@jsvoy.fi

www.jsvoy.fi , asiakaspalvelu@jsvoy.fi

Samankaltaisia uutisia

05.09.2023

Topi Piilonen aloittaa Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n myyntipäällikkönä

Järvi-Suomen Valokuitu Oy vahvistaa myyntiään. Yhtiön myyntipäällikkönä aloittaa 1.10.2023 lähtien Topi Piilonen. Piilosella on vahva ja pitkäaikainen kokemus tietoteknisten palveluiden myynnistä sekä asiakaskunnasta Järvi-Suomen Valokuidun toimialueella. ”Topi tuo osaamisellaan ja kokemuksellaan erittäin vahvan panoksen valokuituverkkojen varaan rakentuvan telecom-liiketoimintamme kehittämiseen ja kasvattamiseen”, summaa Järvi-Suomen Valokuidun operatiivinen johtaja Kari Järvinen. Piilosella on pitkä kokemus niin palvelumyynnistä kuin […]
28.08.2023

Nopeat datayhteydet nostavat haja-asutusalueet tasa-arvoiseen asemaan

“Kun tarjoamme huippunopeita internetyhteyksiä Järvi-Suomen alueen eri toimijoille, luomme heille yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää erilaisia verkkopalveluita”, sanoo Järvi-Suomen Valokuidun tuore operatiivinen johtaja Kari Järvinen. “Valokuitu on ensisijaisesti mahdollistaja. Nopea valokuituyhteys on kanava, jolla palveluntarjoajat voivat tarjota digitaalisia palveluita laajalle käyttäjäkunnalle kuluttajista yhteisöihin ja yrityksiin. Samalla valokuitu mahdollistaa käyttäjille sellaisten palvelujen hyödyntämisen, jotka muilla yhteystavoilla eivät olisi […]
07.08.2023

Kari Järvinen valittiin Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n operatiiviseksi johtajaksi

Kari Järvinen on nimitetty Järvi-Suomen Valokuidun operatiiviseksi johtajaksi 16.08.2023 lähtien. Koulutukseltaan hän on liiketoimintajohtamisen maisteri ja insinööri. Järvisellä on laaja työkokemus ICT- ja tietoliikennepalvelutehtävistä niin palvelutuottajan, kuin tilaajankin roolissa. Järvisen nimitys Järvi-Suomen Valokuidun operatiiviseksi johtajaksi on eräänlainen paluu Suur-Savon Sähkö -konsernin palvelukseen, sillä Järvinen työskenteli vuosina 2020–2022 Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluvan Lumme Energian digitalisaatiojohtajana.  ”Valokuituverkkojen […]